Το σχολείο μας συμμετέχει ήδη από τη σχ. χρονιά 2020 στο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ «START WITH YOURSELF» με αντικείμενο την καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων στους εφήβους μαθητές, όπως είναι η ενσυναίσθηση, η συνεργασία, η αλληλεγγύη κλπ. Στο ίδιο Πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης σχολεία από την Πορτογαλία, την Πολωνία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε (27/03-02/04/22) κινητικότητα ομάδας έξι (6) μαθητών μας με δύο (2) συνοδούς καθηγήτριες. Κατά τη διάρκεια των πέντε (5) ημερών παραμονής μας εκεί μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στην πόλη της Λισαβόνας, στο θέρετρο Cascais, στη Φάτιμα και στις ιδιαίτερες Αλυκές (Salinas) της πορτογαλικής υπαίθρου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εργασιών του Προγράμματος, οι μαθητές όλων των σχολείων παρουσίασαν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους και τον τόπο τους, συνεργάστηκαν σε μεικτές ομάδες για τη δημιουργία video, συμμετείχαν σε debate και σε παιχνίδι «θησαυρού» και παρακολούθησαν «εργαστήρια» (workshop) με θέμα το σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό.

Ιδιαίτερη σημασία για όλους μας, και κυρίως για τους μαθητές μας, ήταν οι στιγμές χαλάρωσης κατά τη διάρκεια των γευμάτων ή των παιχνιδιών, που μας έδωσαν την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά μεταξύ μας, εστιάζοντας κυρίως στην ευρωπαϊκή μας ταυτότητα και σ’ αυτά που μας ενώνουν. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος των Προγραμμάτων ERASMUS+: να καλλιεργηθεί η κοινή ευρωπαϊκή συνείδηση μεταξύ των λαών της γηραιάς ηπείρου. Το ΓΕΛ Ιάσμου συμμετείχε στην κινητικότητα με τις/τους μαθήτριες/τές: Δαλακούρα Μ., Κιοσέ Ε., Κιντς Ν., Μωρρές Α., Ρεσήτ Ν., Χασάν Ν. και τις εκπαιδευτικούς Σερέτη Β. (Δ/ντρια ΓΕΛ, αρχηγός εκδρομής) και Δημητριάδου Α. (Φιλόλογος – συνοδός). Τον ερχόμενο μήνα (17-21/05/2022) το σχολείο μας θα φιλοξενήσει αντίστοιχα τα άλλα σχολεία του Προγράμματος.