Η Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του ΓΕΛ Ιάσμου ανακοίνωσε στις 9 Νοεμβρίου του 2023 την πρόθεσή του να προχωρήσει στη δημιουργία του λογότυπου του σχολείου. Για το σκοπό αυτό, προκήρυξε διαγωνισμό με τις πιο κάτω προδιαγραφές, όρους και κριτήρια.

Α. ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ

Το λογότυπο πρέπει να χαρακτηρίζει το ΓΕΛ Ιάσμου, το ρόλο και την αποστολή του. Η πρωτοτυπία, η έμπνευση, η διαχρονικότητα, η καλλιτεχνική αρτιότητα και ο συμβολισμός είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αποτυπώνονται στο λογότυπο, το οποίο θα αποτελεί το θεμέλιο λίθο της ταυτότητας του σχολείου. Το λογότυπο θα συνοδεύει όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του σχολείου, τα επιστολόχαρτα και άλλα έντυπά του.

 

Β. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε όλες τις τάξεις των μαθητών του ΓΕΛ Iάσμου με ημερομηνία υποβολής έως και τις 18 Δεκεμβρίου 2023, στις 12:00.

Γ. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ:
1. Το λογότυπο να ενσωματώνει τον τίτλο:
Γενικό Λύκειο Ιάσμου

2.Το λογότυπο να είναι σε έγχρωμη μορφή, αλλά να μπορεί να χρησιμοποιηθεί  και σε ασπρόμαυρη εκτύπωση.

Δ. ΚΡΙΤΗΡΙΑ:
1. Να είναι πρωτότυπο.
3. Να είναι ευδιάκριτο, λιτό και να απομνημονεύεται εύκολα από το κοινό.
4. Να διακρίνεται για την καλλιτεχνική, σχεδιαστική και τεχνική του αρτιότητα.
5. Να είναι διαχρονικό.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

Μετά από πολλές ιδέες και συμμετοχές των μαθητών και μαθητριών του ΓΕΛ Ιάσμου, η  Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του ΓΕΛ Ιάσμου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει τη δημιουργία ενός απεικονιστικού σήματος-εμβλήματος(λογότυπο), το οποίο θα αποτελέσει το διακριτό σήμα του ΓΕΛ Ιάσμου καθώς θα εκπροσωπεί τις διάφορες διεθνείς εκδηλώσεις και έργα που θα συμμετέχει το σχολείο μας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημιουργός του νέου λογότυπου και νικήτρια του διαγωνισμού ανακηρύσσεται η μαθήτρια Αντέμ Διλάι της Β΄ Λυκείου, η οποία έλαβε ως τιμητικό έπαθλο μια ταμπλέτα (tablet).

Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Ιάσμου κ. Ψήφας Ιωάννης ευχαριστεί θερμά όλους τους διαγωνιζόμενους, βραβευθέντες και μή, για την εξαίρετη προσπάθεια που κατέβαλαν.

 

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σε μεγάλη ανάλυση το λογότυπο (jpeg).
Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε με διάφανο υπόβαθρο το λογότυπό μας (png).