Το Γενικό Λύκειο Ιάσμου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έγκριση του σχεδίου ERASMUS+ / Βασική Δράση 2 (ΚΑ210 – συμπράξεις μικρής κλίμακας) του τομέα «Σχολική Εκπαίδευση» με τίτλο: “Creating Leading-edge Innovations for Mitigating And Tackling the Effects of Climate Change” [«Δημιουργώντας Καινοτομίες Αιχμής για τον Μετριασμό και την Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής»].
Το σχολείο μας σε συνεργασία με το Εθνικό Κολέγιο “VASILE GOLDIS” από την πόλη ARAD της Ρουμανίας, το Λύκειο Aeres VMBO από την πόλη Sneek της Ολλανδίας και το Λύκειο Bilim Anadolu από την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα Erasmus από την νέα σχολική χρονιά 2024-2025.
Η υποβληθείσα πρόταση συγκέντρωσε αξιοσημείωτα υψηλή βαθμολογία (91/100) και υπήρξε μία από τις έντεκα που τελικά πήραν το «πράσινο φως» από την Εθνική Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής. Στα στοιχεία της πρότασης που αξιολογήθηκαν θετικά, ήταν καταρχήν η θεματική του, εφόσον η κλιματική αλλαγή είναι ένα από τα ζητήματα που ήδη προβάλλουν επιτακτικά και βρίσκεται σε συνάφεια με τους στόχους της οριζόντιας δράσης για την Ευρωπαϊκή Πράσινη μετάβαση. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μελλοντικών πολιτών, ώστε να μπορούν να εμπλέκονται ενεργά στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη.
Η υλοποίηση αφορά την περίοδο από τον Μάιο του 2024 έως και τον Ιούνιο του 2025 και, συμπεριλαμβάνει δράσεις που αφορούν το σχολείο (εκπαιδευτικούς, μαθητές) και την ευρύτερη κοινότητα σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Για την υλοποίησή του, το ΓΕΛ Ιάσμου καλεί μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Λυκείου καθώς και της Γ΄ Γυμνασίου του τρέχοντος έτους να δηλώσουν συμμετοχή και να προετοιμαστούν έγκαιρα για την πραγματοποίηση του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *