Έκλεισε με επιτυχία ο κύκλος του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο START WITH YOURSELF, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή επιτροπή και υλοποιεί το ΓΕΛ Ιάσμου. Δέκα καθηγητές και τριάντα εννέα μαθητές από την Πορτογαλία, την  Πολωνία, την Ιταλία και την Τουρκία, φιλοξενήθηκαν για δεύτερη φορά στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος στην περιοχή μας από τις 3 μέχρι και τις 7 Ιουνίου 2023, σε μια κινητικότητα της οποίας το θέμα ήταν “SocialEmpathyisyournewway”.

Με στόχο την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της ευγένειας ως στάσης ζωής, μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν χώρους ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Ξεναγήθηκαν σε βυζαντινά μνημεία της συμπρωτεύουσας, στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, στην πολύχρωμη πόλη της Καβάλας, στο αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, και παίζοντας το κυνήγι του χαμένου θησαυρού γνώρισαν αξιόλογα σημεία του ιστορικού κέντρου της πόλης μας. Συμμετείχαν σε εργαστήρια με θέμα την έκφραση στοργής, σεβασμού και αγάπης στην ιδιωτική και δημόσια ζωή, στο σχολείο, στον χώρο εργασίας τους, στον κόσμο, και στο πλαίσιο της ανάπτυξης της οικολογικής ευαισθησίας, οργάνωσαν καθαρισμό της παραλίας Φαναρίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις των προσκεκλημένων καθηγητών και μαθητών, με πολλή μεγάλη τους χαρά ξανασυναντήθηκαν στην Κομοτηνή και γνώρισαν το πολυπολιτισμικό της περιβάλλον και τη φιλοξενία των ανθρώπων της.  Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, όπως η εμπειρία των δέκα και πλέον χρόνων κατά τα οποίους το ΓΕΛ Ιάσμου συμμετέχει ως εταίρος ή συντονιστής σε προγράμματα ανταλλαγών, ότι τα προγράμματα Erasmus+ είναι ένα παράθυρο ανοιχτό στην επικοινωνία, στη φιλία, στη συνεργασία, στον κόσμο, στην Ευρώπη.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από το σχολείο σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της φιλοξενίας της πολυπληθούς κινητικότητας στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *