Τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα με τη συμμετοχή 55 μαθητών και 4 εκπαιδευτικών πραγματοποίησε η Α΄ και η Β΄ τάξη του σχολείου μας από τις 18 έως και τις 21 Φεβρουαρίου 2022. Στο επίκεντρο της εκδρομής ήταν οι επισκέψεις στη Βουλή των Ελλήνων και στην Ακρόπολη που μαζί με άλλες  δραστηριότητες πλούτισαν τις εμπειρίες των μαθητών μας μέσα από μια ευχάριστη βιωματική διαδικασία.

Στη Βουλή  οι μαθητές μας πληροφορήθηκαν την ιστορία του κτηρίου, επισκέφτηκαν  τις εκθέσεις που στεγάζονται  στους χώρους που είναι ανοιχτοί στο κοινό ενώ μια ομάδα παρακολούθησε συνεδρίαση κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ήρθαν έτσι σε επαφή με τον τρόπο λειτουργίας της βουλής και του δημοκρατικού πολιτεύματος σε συνδυασμό με το πολιτιστικό πρόγραμμα «ενεργός πολίτης» που υλοποιείται στο σχολείο αλλά και τις γνώσεις που αποκομίζουν από τα αρχαία κείμενα της Α΄ και της Β΄ τάξης. Στο Μουσείο της Ακρόπολης και τον Ιερό Βράχο οι μαθητές είδαν από κοντά τα μνημεία για τα οποία διαβάζουν στα βιβλία, ενημερώθηκαν για τις οπτικές ψευδαισθήσεις του Παρθενώνα και προβληματίστηκαν για την πολιτιστική λεηλασία που έχει συντελεστεί εις βάρος του μνημείου ανά τους αιώνες. Ταυτόχρονα είδαν και το θέατρο του Διονύσου, τον φυσικό χώρο της τραγωδίας που διδάσκονται στα σχολικά έδρανα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης παρακολουθήσαμε την επίσημη τελετή αλλαγής φρουράς με άγημα και περιηγηθήκαμε στους χώρους γύρω από τη Βουλή και την Ακρόπολη (Εθνικό Κήπο, Ζάππειο Μέγαρο, ναό του Ολυμπίου Διός, πύλη Αδριανού, Μοναστηράκι, Πλάκα) ενώ εξερευνήσαμε τους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τον Φάρο, το Κανάλι με τα μουσικά σιντριβάνια.

Φυσικά προβλέφθηκε χρόνος για ψυχαγωγία και χαλάρωση. Οι μαθητές μας απόλαυσαν μια θεατρική παράσταση και διασκέδασαν σε ταβέρνα της Πλάκας με ζωντανή μουσική και πολύ κέφι.

Κάνοντας τον τελικό απολογισμό, η εκδρομή αυτή άφησε σε όλους μας τις καλύτερες εντυπώσεις. Δίνουμε, λοιπόν, ραντεβού για μια επόμενη εκδρομή στο μέλλον!