ΤΟ ΓΕΛ ΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ «ΤECHNOLOGY AS A SOLUTION FOR CLIMATE CHANGE», έξι μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί φιλοξενήθηκαν από 10 – 15 Οκτωβρίου 2022 στο Joniskis της Λιθουανίας. Στο πρόγραμμα το οποίο συντονίζει το ΓΕΛ Ιάσμου συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Οι μαθητές παρουσίασαν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους και τον τόπο τους, συνεργάστηκαν σε μεικτές ομάδες για τη δημιουργία παρουσιάσεων, συμμετείχαν σε εργαστήρια με θέμα την κλιματική αλλαγή, τις αιτίες που προκαλούν το φαινόμενο και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον τόπο τους. Οι μαθητές του ΓΕΛ Ιάσμου παρουσίασαν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα ελαιόδεντρα και την παραγωγή λαδιού.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών επισκέψεων μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της χώρας, αλλά και στη Ρίγα, καθώς το σχολείο που μας φιλοξένησε απείχε μόλις εκατό χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Λετονίας.

Με τη συμμετοχή του σχολείου μας στα Προγράμματα ERASMUS+ επιτυγχάνουμε την εξωστρέφεια, την διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών μας, την επικοινωνία τους με συνομηλίκους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επόμενη κινητικότητα μέσα στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος έχει οριστεί για τον Νοέμβριο και θα γίνει στην Πορτογαλία.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνική μονάδα για την Ελλάδα είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *