Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ227 «Πολιτιστική κληρονομιά και Παιχνιδοποίηση στην Εκπαίδευση» (CultGamEdu) του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας Δ.Π.Θ. παρουσιάστηκε στο περίπτερο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το περίπτερο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στη ΔΕΘ από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022 και ενημερώθηκε για τις δράσεις, τα αποτελέσματα και τους θεματικούς άξονες του προγράμματος:
Ανάπτυξη δεξιοτήτων και ένταξη μέσω της δημιουργικότητας
Καινοτόμες πρακτικές στην ψηφιακή εποχή
Κοινωνική και εκπαιδευτική αξία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς
Δημιουργικότητα και πολιτισμός
Ψηφιακές δεξιότητες.
Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ένα από τα αποτελέσματα του έργου, την ψηφιακή εφαρμογή CultGamEdu και να εμπλακούν σε δραστηριότητες μέσω των οποίων μαθητές και εκπαιδευτικοί με παιγνιώδη τρόπο έρχονται σε επαφή με στοιχεία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στη σύμπραξη του έργου συμμετέχουν οι εταίροι:
Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας Δ.Π.Θ. – επιστημονικά υπεύθυνος Georgios Tsomis, Γενικό Λύκειο Ιάσμου, ΜΜΕ V.E.M. SRL, Pellaro Calabria, Istituto Istruzione Superiore P. Mazzone, Roccela, Calabria, ΜΚΟ Associació Meraki Projectes de València, IES El Sobradillo School, Sobradillo, Τενερίφη, Ισπανία, Edrase Chalki. Το έργο συντονίζεται από την I.CO.N, Ρόδος, διαρκεί δύο έτη και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εθνική μονάδα του προγράμματος για την Ελλάδα είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *