Η Γ΄ τάξη του σχολείου μας ολοκλήρωσε το Σάββατο 2/12/2023 την πολυήμερη εκπαιδευτική επίσκεψή στη Ρουμανία. Πρώτος σταθμός της εκδρομής ήταν η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2019, η Φιλιππούπολη, με το έντονο ρωμαϊκό παρελθόν. Οι θετικές εντυπώσεις συνεχίστηκαν τις επόμενες ημέρες: περπάτησαν και έπαιξαν με το χιόνι στους δρόμους του Βέλικο Τάρνοβο, πρώην πρωτεύουσας της Βουλγαρίας, διέσχισαν τον Δούναβη από τη μεγαλόπρεπη γέφυρα της Φιλίας επισκέφτηκαν το φαραωνικών διαστάσεων σπίτι του Λαού και το εντυπωσιακό κάστρο Πέλες, είδαν τις εορταστικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Μπρασόβ και τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τη δημιουργία του ρουμανικού κράτους, περπάτησαν στην παλιά πόλη του Βουκουρεστίου και στο υπαίθριο μουσείο του χωριού.

Γνώρισαν κομμάτια της ιστορίας του τόπου από την αρχαία Δακία μέχρι την σύγχρονη εποχή, του τρόπου ζωής των κατοίκων κατά το παρελθόν και φυσικά της καθημερινής ζωής και νυχτερινής διασκέδασης.

 

 

 

 

 

 

Πιστεύουμε ότι η εκδρομή αυτή θα αποτελεί μια ευχάριστη ανάμνηση για τους μαθητές μας. Τους ευχαριστούμε που ήταν συνεργάσιμοι και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους.

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί
Ευφροσύνη Ανδρεαδάκη, Βασίλειος Τοπαλίδης, Οδυσσέας Μητρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *