Τον Νοέμβριο του 2022, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στην Πορτογαλία, μαθητές και δάσκαλοι συζήτησαν για διεθνείς οργανισμούς που μάχονται την κλιματική κρίση και είναι αφοσιωμένοι στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Επιλέξαμε τη WWF και αποφασίσαμε να κάνουμε δωρεά σε αυτόν τον οργανισμό συμμετέχοντας στην εκστρατεία δωρεάς «Υιοθετήστε έναν πιγκουίνο αυτά τα Χριστούγεννα».

Τον Δεκέμβριο του 2022 μαθητές και δάσκαλοι των συνεργαζόμενων σχολείων συμμετείχαν οργανώνοντας μια δωρεά στη WWF για την καμπάνια της «Υιοθέτησε έναν Πιγκουίνο τα αυτά τα Χριστούγεννα». Οι μαθητές έκαναν έρευνα για τη WWF και ετοίμασαν παρουσίαση για να προωθήσουν στα σχολεία την καμπάνια. Η παρουσίαση προβλήθηκε στις οθόνες του σχολείου και παρουσιάστηκε στη σχολική κοινότητα.

Τις πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου οργανώθηκαν εργαστήρια σε πολλές τάξεις των σχολείων για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη διατήρηση της άγριας ζωής και το έργο της WWF «Υιοθετήστε έναν πιγκουίνο αυτά τα Χριστούγεννα». Μία εκπαιδευτικός από το ελληνικό σχολείο ήταν υπεύθυνη για την τήρηση αρχείου των δωρεών που έλαβε και τη διασφάλιση ότι όλες οι συνεισφορές συγκεντρώνονται σωστά. Ενημερώναμε τακτικά τη σχολική κοινότητα για την πρόοδο της καμπάνιας μέσω email και της ομάδας WatsApp. Ανακοινώσαμε την ευχαριστήρια επιστολή και την πιστοποίηση του WWF στους πίνακες ανακοινώσεων και στις οθόνες των σχολείων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και την επιθυμία να συνεχίσουν αυτή την πρωτοβουλία και στο μέλλον.

 

pigkouinos-gel-iasmou-n-rodopis-1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *