Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας επί σχετικών θεμάτων. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ψυχική υγεία ορίζεται ως μία κατάσταση ευεξίας κατά την οποία το άτομο συνειδητοποιεί τις ικανότητές του, μπορεί να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της ζωής και να συνεισφέρει στην κοινωνία.


Αναμφίβολα το σχολείο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προάσπιση, βελτίωση και προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας των παιδιών και των εφήβων. Έχει διαπιστωθεί ότι η συστηματική υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που στοχεύουν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας και εμπλέκουν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας έχει πολύπλευρα οφέλη, όπως: (α) θετική επίδραση στη σχολική επίδοση, (β) ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας, (γ) καλλιέργεια γνωστικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων αναγκαίων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος και (δ) μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης μελλοντικών προβλημάτων και συμπεριφορών υψηλού κινδύνου.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Λύκειο Ιάσμου μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, διοργάνωσε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, δράσεις προαγωγής της κοινωνικής και συναισθηματικής ευεξίας των μαθητών της Β΄ Λυκείου με θέμα «έχω έναν μαύρο σκύλο που τον έλεγαν κατάθλιψη». Οι μαθητές δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά μαζί με τους καθηγητές τους και αφού ενημερώθηκαν από τον ψυχολόγο κ. Γεώργιο Μπουζιάνη και τον κοινωνικό λειτουργό κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, προβληματίστηκαν και αποτύπωσαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σε αφίσες που δημιούργησαν.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *